Predavanje doc. dr. Terezije Snežne Večko

posted in: Novice | 0

Spoštovane članice in člani Društva KAZU!

Vabim vas na predavanje naše članice, doc. dr. Terezije s. Snežne Večko z naslovom: »Sveto pismo hoče biti slišano«. Predavanje bo potekalo v petek, 10. maja, ob 17.30. uri, v prostorih Fakultete za tehnologijo polimerov, Ozare 19, v Slovenj Gradcu.

Po predavanju se boste lahko, z vprašanji in komentarji, odzvati na predavateljeve izrečene misli.

Vljudno vabljeni.

Kratek povzetek predavanja:

Sveto pismo se sámo predstavlja kot knjiga, ki ni enaka drugim, temveč zavzema prvo mesto. To zaradi svojega edinstvenega sporočila. Edinstvenosti ji dejansko ne krati noben poznavalec svetovne literature, ali pa ji priznava tudi avtoriteto, je odvisno od številnih drugih osebnih dejavnikov. V predavanju bomo predstavili nekaj vsebinskih poudarkov Svetega pisma o pomembnih eksistencialnih vprašanjih, ki jih ta judovsko-krščanska knjiga izpoveduje več ko dva tisoč let, najsi naleti na sprejem, ignoranco ali odklon.

O predavatelju:

Terezija s. Snežna Večko, dr. teologije, je bila rojena 12. 10. 1947 v Kotljah. Po končani gimnaziji na Ravnah na Koroškem je študirala teologijo v Zagrebu in Ljubljani, nadaljevala biblično specializacijo v Ljubljani, Rimu in Jeruzalemu, doktorirala 1986 s temo Božja in človeška zvestoba v hebrejski Bibliji. Do upokojitve 2012 je predavala Sveto pismo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, na Enoti Maribor. Kot prevajalka je sodelovala pri Standardnem prevodu Svetega pisma (1996) ter pri Jeruzalemski izdaji Svetega pisma (pred izidom). S predavanji je sodelovala na mednarodnih simpozijih, objavljala v domačih in tujih publikacijah, predava pa tudi v različnih skupinah doma in v zamejstvu ter sodeluje v sredstvih družbenega obveščanja.